10 misionara, 7 afričkih zemalja, 6 afričkih misija - Starješina i Sestra Olson

  Deve u Ghani

  Jadranska Misija Sjever ima dodjeljenih 5 bračnih parova koji su prije služili u Afričkim misijama.

  Starješina i Sestra Olson koji trenutno služe humanitarnu misiju u Podgorici, Crna Gora, podjelili su njihovo iskustvo u Misiji Ghana Kumasi, područje Južne Afrike.

  »bili smo pozvani služiti u Misiji Ghana Kumasi od listopada 2013 do travnja 2015. godine. Imali smo zaduženje nad potporom članova i vođa u Techimanu i putovali smo dva puta mjesečno u Tamale u sjevernom području. Tamo je bilo 10 misionara u svakom području i taj broj je narasao na 16 u svakom području za koje smo bili zaduženi.

  Lokalna tržnica

  »Bilo je vruće i vlažno cijelo vrijeme, ali su se misijonari ubrzo naviknuli. Iako je bilo monogo stvari koje nismo mogli kupiti, našli smo mnogo stvari koje su uljepšale naš boravak.

  »Imali smo 4 grupe u Techimanu i 4 grupe u Tamaleu, sve sa lokalnim vođama. Crkva je na tom području jako kratko vrijeme ali počinje rasti. Twi je lokalan jezik i iako smo bili pozvani da služimo na Engleskom jeziku, mnogi su govorili samo Twi. Pogotovo žene. Ovo je otežalo naše podučavanje jer je svega nekoliko priručnika prevedeno na Twi.

  »Upoznali smo mnogo predivnih ljudi i imali smo priliku vidjeti rast Crkve na mnoge čudestne načine.«