10 misionara, 7 afričkih zemalja, 6 afričkih misija - Starješina i Sestra Randall

  Starješina i Sestra Randall će služiti kao kancelarijski par za Jadransku sjevernu misiju (JSM). Prije toga su služili u dvije afričke misije: Misija Kenija Nairobi i Misija Freetown Sierra Leone.

  Starješina i Sestra Randall kažu ''Služili smo u Misiji Kenija Nairobi od janura 2009 g. do juna 2010 g. Naš zadatak je bio zaposlenje. Podučili smo karijersku radionicu i radionicu za samozaposlenje u tri zemlje: Kenija, Uganda, i Tanzanija. Takođe smo imali nadležnost za Etiopiju. Podučavali smo svakoga od članova u velikom gradu, Nairobi, do poniznih svetaca u najruralnijim dijelovima Kenije. Naš najbolji primjer uspjeha jeste predsjednik ogranka u Ugandi koji je imao intervju baš tokom drugog dana naše karijerske radionice. Uradili smo probri intervju sa njim ispred cijelog razreda nakon čega otišao odmah na intervju. Ne samo da je dobio posao, već mu je predloženo da bude nadglednik. Takođe smo imali dvije osobe koje nisu bile članovi ali su došli na našu karijersku radionicu i pridružili su se Crkvi. Voljeli smo naš rad za samostalnost u Misiji Kenija Nairobi.

  Starješina i Sestra Randall kod kancelarije Misije Sierra Leone.
  Starješina i Sestra Randall kod kancelarije Misije Sierra Leone.

  Služili smo u Misiji Sierra Leone Freetown od novembra 2011 g. do marta 2013 g. u misijskoj kancelariji. Najbolji dio naše misije bio je trening za vođstvo što nam je dodjeljeno u okrugu Freetown pripremiti ih da postanu okolom. Trenirali smo većine subota tokom mnogo naše misije. Četiri mjeseca prije nego što smo išli kući Starješina Holland je došao stvoriti Freetown okol, tri hiljaditi kolac u crkvi. Podjelili smo evanđelje s našim čuvarom, Albertom, te se priključio crkvi. Kasnije je bio instrumentalan u pomaganju 10 njegovih fakultetskih prijatelja da se priključe crkvi. Nekoliko naših najslađih misijskih sjećanja došlo je s jedne od naših najtežih misija.

  Učesnici radionice za zaposlenje s certifikatima.
  Učesnici radionice za zaposlenje s certifikatima.
  Starješina i Sestra Randall s članovima kolca Freetown.
  Starješina i Sestra Randall s članovima kolca Freetown.

  Naša misija u Jadranskoj Sjevernoj Misiji biće naša peta misija. Poslužili smo u misijskoj kancelariji u Misiji Filipini Olongapo i takođe smo poslužili s novim inicijativom za samostalnost-FTO u Misiji Filipini Takloban.

  Starješina i Sestra Randall sa Starješinom Hollandom.
  Starješina i Sestra Randall sa Starješinom Hollandom.